Home Wie is wie? Klaas De Smedt

Klaas De Smedt

Voorzitter Afdelingsraad

WIE BEN IK?

Ik ben Klaas De Smedt (23), getogen Lebbekenaar. Sinds m’n 16e ben ik actief binnen Jong N-VA. Sinds 2010 maak ik onafgebroken deel uit van de Lebbeekse Jong N-VA-afdeling, alsook van de arrondissementele koepelafdeling, Jong N-VA Dender. Sinds 2016 ben ik voorzitter van Jong N-VA Dender en secretaris van Jong N-VA Lebbeke. Ik maak tevens deel uit van het moederbestuur van N-VA Lebbeke en sinds oktober 2017 mag ik mezelf ook secretaris van het AB Dender en derhalve partijraadslid noemen. Beroepshalve doe ik een poging puberende jongeren de liefde voor de Franse en Duitse taal bij te brengen. Met wisselend succes…

WAAROM N-VA?

Politiek heeft me altijd geboeid, ik was dan ook vlug van plan om me actief te engageren. De keuze voor N-VA was vlug gemaakt. Ik ben opgegroeid in een Vlaams nest, het is me dus met de paplepel meegegeven. Als lid van de enige echte volkspartij in Vlaanderen, draag ik al zeven jaar vol overtuiging onze Vlaamse, centrum-rechtse boodschap uit! Ten strijde voor een warme, inclusieve samenleving met respect voor de waarden en normen waar onze voorouders voor gestreden hebben!

WAAR WIL IK MET DE REGIO NAARTOE?

Op 15 december 2017 werd tot regiocoördinator van Dender-Aalst-Oudenaarde verkozen. Onze regio heeft heel wat troeven en die moeten we uitspelen. We zijn in de Afdelingsraad één van de leidende en vaak doorslaggevende factoren en dat moeten we te allen prijze blijven. Wil je iets bereiken, is de link net Nationaal onontbeerlijk. Met Tomas, David en Sybren beschikt onze regio over drie centrale sleutelfiguren in de Jong N-VA-werking. Dat is een voordeel waar andere regio’s alleen maar van kunnen dromen. Als RC wil ik er, als tussenschakel, naar streven dat de lokale bekommernissen de nationale echelons bereiken en wil ik trachten het Jong N-VA-engagement in onze regio nog uit te breiden.

Klaas De Smedt
Lebbeke
25 sep 1994
Tel.
0489:32.74.84