Home Nieuws Universiteiten sluiten de deuren: Jong N-VA vraagt duidelijkheid voor de student
25
mrt
2020

Universiteiten sluiten de deuren: Jong N-VA vraagt duidelijkheid voor de student

Filip Penders
Viktor Rooseleer
studentenkot

Vrijdag communiceerden de Vlaamse universiteiten dat de fysieke lessen niet hervat zouden worden na de paasvakantie door de coronacrisis. “We begrijpen die beslissing volledig, maar maken ons wel zorgen over de gevolgen voor de student”, aldus Filip Penders, dagelijks bestuurslid van Jong N-VA en zelf student aan de Universiteit Antwerpen.

Heel wat jongeren zullen moeten terugkeren naar het ouderlijk huis, wat betekent dat ze hun contract met de kotbaas moeten opzeggen of dat hun kot 4 maanden betaald maar onbenut wordt. Hoe zullen kotbazen daarmee omgaan? Moeten die studenten een opzegvergoeding betalen? Zullen de universiteiten en hogescholen bijkomende maatregelen nemen in samenwerking met de huisvestingsorganisaties? Belangrijke vragen, zeker voor de studenten die het financieel moeilijker hebben. Wij hopen alvast op enig begrip bij de kotbazen en roepen hen op om in dialoog te gaan met de studenten.

Bovendien tasten vele studenten momenteel in het duister over de gevolgen van deze situatie op hun verschillende (thesis)deadlines en de examens. Onduidelijkheid troef. “Daarom vragen we universiteiten en hogescholen om goed te communiceren naar hun studenten toe”, aldus jongerenvoorzitter Viktor Rooseleer, “En niet alleen via de pers.”

Filip Penders

Filip Penders

Dagelijks Bestuurslid
Viktor Rooseleer

Viktor Rooseleer

Algemeen voorzitter
Tel.
0498/97.67.48